Maatschappelijk
verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Als hotel vinden wij dat het onze verantwoordelijkheid is om bij te dragen bij aan een duurzame wereld. Want we moeten met zijn allen zorgen voor onze planeet. Met verschillende initiatieven maken wij bewuste keuzes om het welzijn van mensen en de planeet voorop te zetten. Zo kunnen we nu, en in de toekomst, onze gasten met open armen verwelkomen.

 

Documenten ter inzage: Duurzaam inkoopdocument & MVO beleidsverklaring

 

YMCA Nederland – jeugdwerk en zomerkampen

De YMCA is van oudsher de enige aandeelhouder van Ernst Sillem Hoeve. De winst van Hotel Ernst Sillem Hoeve gaat voor een deel naar de Stichting YMCA. Het geld wordt besteed aan jeugdwerk, vakanties voor kinderen met meervoudige handicap of met gedragsproblemen en vakanties voor kinderen van vluchtelingen. Deze vakanties worden begeleid door ongeveer 300 jonge vrijwilligers, die door de YMCA worden toegerust om deze vakanties mogelijk te maken.

 YMCA is een algemeen nut beogende instelling (ANBI) en heeft het certificaat Erkend Goed Doel.

Hotel Ernst Sillem Hoeve draagt bij aan de zomerkampen van YMCA Nederland
Hotel Ernst Sillem Hoeve is een MVO locatie met een Gouden Green Key

Gouden Green Key

Hotel Ernst Sillem Hoeve heeft zich altijd al bezig gehouden met MVO. In de laatste jaren is de aandacht voor MVO, milieu en duurzaamheid in het bedrijfsleven toegenomen. Steeds meer bedrijven hebben een keurmerk gekregen in de vorm van bijvoorbeeld een Green Key. Wij zijn trots te melden dat wij in het bezit zijn van de Gouden Green Key, hiermee voldoen wij aan de hoogste eisen van het keurmerk en behoren wij tot de top van de gekeurde bedrijven in Nederland. Met deze Gouden Green Key willen wij aan onze gasten laten zien dat duurzaam ondernemen een centrale rol speelt binnen onze organisatie.

Afvalscheiding en less waste

Op het gebied van schoonmaak en afvalscheiding zorgen wij ervoor dat we zo duurzaam mogelijk werken. Dit doen we door in te spelen op diverse mogelijkheden:

  • De schoonmaakmiddelen en zeep die wij gebruiken zijn milieuvriendelijk.
  • We stimuleren onze gasten om handdoeken her te gebruiken
  • Voor papier, glas, plastic en restafval hebben wij verschillende ondergrondse afvalcontainers. De inzameling en opslag is hierdoor efficiënter, omdat het afval minder vaak wordt opgehaald. Van het natuurlijk keukenafval maken ze bio-diesel.
  • Onze buffetten zijn plastic-vrij.
  • We hebben een less waste foodconcept.
Live cooking lunchbuffet Hotel Ernst Sillem Hoeve
Hotel Ernst Sillem Hoeve heeft de Gouden Green Key o.a. door waterbesparende maatregelen

Energie en water

Ook wat betreft water en energie werken wij zo duurzaam mogelijk:

  • 100% gebruik van duurzame stroom.
  • De verlichting van de hotelkamers en gangen zijn uitgerust met spaarlampen en led-verlichting. Buiten bevindt zich efficiënte en energiezuinige verlichting met het Greenlight- keurmerk.
  • Watervoorziening voor het bottelen van bronwater. Wij hergebruiken de waterflessen en hierdoor beperken we de vervoersstroom van en naar onze accommodatie.
  • Anti-tochtmaatregelen door drangers en automatisch opende en sluitende deuren.

6MILE water

We hebben een samenwerking met 6MILE water. Hierbij dragen we bij aan schoon drinkwater in Kenia. 6 MILE is de gemiddelde afstand die men in Afrika aflegt om aan schoon drinkwater te komen. Door water van 6MILE aan te bieden willen we eraan bijdragen dat drinkwater beter bereikbaar wordt.

Comfort Plus kamer Hotel Ernst Sillem Hoeve
Zwembad met infrarood sauna voor een ontspannen nachtje weg in Hotel Ernst Sillem Hoeve

Werkprogramma’s voor jongeren

Wij bieden werkgelegenheid aan collega’s met een (lichte) verstandelijke beperking.

We bieden het Thomashuis uit Maartensdijk iedere woensdag ons zwembad aan, om met een groep kinderen met een verstandelijke beperking te komen zwemmen.

 

Vervoer

Onze locatie bevindt zich centraal gelegen in Nederland op 15 kilometer van Utrecht. We hebben een grote parkeerplaats voor de auto’s van onze gasten en bieden ook de mogelijkheid om gasten van en naar het treinstation in Den Dolder te halen en te brengen met onze gratis shuttle. Daarnaast verhuren we 20 fietsen en 6 elektrische fietsen.

  • Oplaadpunten voor 6 elektrische fietsen en 10 elektrische auto’s.

 

Vergaderzaal de Serre

Duurzaam renoveren

Bij alle renovaties en vernieuwingen kijken wij naar duurzame methodes en materialen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Bij bijvoorbeeld vervangingsinvesteringen letten wij erop dat de nieuwe apparatuur energiezuinig is.